Önismeret

Saját kapcsolati mintáinkra, elképzeléseinkre, várakozásainkra, érzékenységeinkre való rálátás az önreflexiónk alapja – ami a segítői, terapeutai hozzáállás folyamatosan használt, nélkülözhetetlen eleme. Ráadásul, mások megértéséhez tapasztalatom szerint is önmagunk megértésén keresztül vezet az út. Ez az út pedig, saját magunk felfedezése, az önreflexiónk mélyítése soha nem ér véget. Van egy szakasza, amelyet a terapeutává váláshoz kötelezően, közösen járunk be, ám az önismeret nem ekkor veszi kezdetét és nem ér véget a 150 óra lezárultával.

A Magyar Családterápiás Egyesület családterápiás önismereti csoportjában így saját kapcsolatainkkal dolgozva, a számunkra fontos emberekkel, a múltban és jelenben alakuló viszonyunkon keresztül tekintünk rá saját magunkra.

Az önismereti munka komoly, gyakran érzelmi megérintődéssel járó folyamat, mely méltó időt, elszánást és jelen-létet kíván. Hozadéka azonban óriási, legjobb esetben rávesz bennünket arra, hogy életünk során mindvégig igyekezzünk tudatosan rátekinteni saját hozzájárulásunkra kapcsolataink alakításában.

KOZMA-VÍZKELETI DÁNIEL

KIKÉPZŐ CSALÁD-PSZICHOTERAPEUTA
KLINIKAI SZAKPSZICHOLÓGUS

daniel@kozmavizkeleti.hu

+36 20 262 5828